Meniu

PLUTA, UNUL DINTRE CELE MAI SURPRINZĂTOARE DARURI ALE NATURII

PLUTA, UNUL DINTRE CELE MAI SURPRINZĂTOARE DARURI ALE NATURII

Bookmark with:

   
Pluta este un material natural derivat din scoarța stejarului de plută. Are o istorie de utilizare care datează de mii de ani, ca și multe alte produse naturale. Colectată o dată la nouă ani, fără a vătăma nici un copac în timpul procesului, pluta dă naștere unei serii nesfârșite de produse, de la cele tradiționale, până la cele mai inovative și neașteptate.
  • Pluta poate fi prelucrată doar la vârsta de 43 de ani a arborelui
 
Doar la a treia decojire, pluta, cunoscută și sub numele de „amadia”, corespunde standardelor înalte de calitate necesare producerii produselor din plută. Durează 25 ani pentru fiecare copac până când poate fi decojit . Variația în tonuri și texturi face fiecare produs cu adevărat unic și exclusiv.

  • Genți din plută

Intregul proces de recoltare a plutei este fascinant și se realizează numai de către profesioniști, de fiecare dată în perioada mai-august, cand copacul este în cea mai activă fază de creștere și este mai ușor de decojit, fără a deteriora trunchiul.

 

  • Stejarul de plută este singurul copac a cărui scoarta se regenerează, dobândind o textură tot mai fină dupa fiecare recoltă  
 
 Acesta poate fi modelat în aproape orice formă și se recoltează folosind metode ecologice sustenabile. Dupa ce sunt decojite, bucățile de plută sunt lăsate să se întărească afara, însoare și ploaie, timp de până la 6 luni. După aceea, ele sunt tratate cu apă căldură și pentru a îndepărta murdăria și substanțele chimice nedorite. Acest material umitor este unul natural, ecologic, vegan, durabil, hipoalergenic, moale la atingere, rezistent la murdărie și la razele UV.
 
 
  • Pluta, un material folosit încă din Antichitate
 

S-au găsit chiar și în morminte care datează din Egiptul antic. Grecii antici si romanii au întrebuințat-o și ei și s-a descoperit că au folosit-o pentru plase de pescuit, sandale, dopuri de vin și chiar si dispozitive de pescari. Țăranii au folosit-o pentru a-și decora casele si pentru a le izola termic. De asemenea, pluta a servit drept material pentru pardoseli moi și confortabile, dar și rezistente la atacul insectelor și a altor dăunători. In zilele noastre, designerii utilizează acest material confortabil pentru aspectul lui, în timp ce consumatorii apreciază textura moale, fină și unică la aspect si atingere. 

 

  • În armonie cu natura
 

Dacă locuiești la oraș, cu siguranță ești conștient că este destul de dificil sa ai un stil de viată ecologic, având în vedere ca aprovizionarea cu mâncare se realizeaza din surse externe. De aceea, noi ne încurajam clienții și prietenii să folosească produse „naturale” și care respectă mediul. De exemplu, consumul de produse cultivate pe plan local și purtarea de produse și accesorii de imbracaminte „fără cruzime”, în scopul de a proteja și susține mediul natural în care trăim cu toții. 

  • Portofele din plută

  • Pluta, un produs  ecologic și vegan, este mai rezistentă decât pielea!
 

Pluta reprezintă cea mai buna alternativă la piele. Are și multe avantaje față de pielea de origine animală: este naturală, provine dintr-o sursă regenerabilă, reciclabilă, durabilă (durează până la 20 de ani fără semne de deterioare) și biodegradabilă,  termorezistentă și flexibilă, hipoalergenică și rezistentă la murdărie, ușor de întreținut, foarte moale la atingere și deosebită ca aspect. Spre deosebire de procesele chimice de prelucrare a pielii de animale, care cauzează poluare excesivă și incredibil de toxică pentru mediu și pentru lucrători, prelucrearea plutei este fără substante chimice și are un impact foarte redus asupra proceselor naturale ale sistemului ecologic. Și nu în ultimul rând, pluta este un produs vegan, care nu implică exploatarea și suferința animalelor.

 

Doctor Ibu este mai mult decât un magazin online, este un spațiu al informațiilor care să te ajute să dobândești un stil de viață sănătos și o stare de bine. După cum ai văzut, comercializăm produse din diferite categorii cum ar fi suplimentele alimentare, cosmetice, ceaiuri, alimente dar și cărți despre sănătate, nutriție. Pluta ne reprezintă pentru este un material natural, ecologic iar procesul de fabricare al plutei este in acord cu valorile noastre privind respectul față de mediul înconjurător și de animale. Logoul nostru este bufnița („hibou”in limba franceză însemnă bufniță), care este simbolul înțelepciunii, al medicinei și al norocului. Intrucât respectăm oamenii, natura și toate ființele care ne înconjoară, nu comercializăm nici un fel de produse de origine animală, care să conțină ingrediente de origine animală sau testate pe animale.

Meriti de sarbatori un cadou de pluta unic, natural si modern. Descoperă pe site-ul nostru o gama variata de produse de plută, care te vor cuceri de la prima vedere: http://www.doctoribu.ro/pluta/. Poți comanda online oricand pentru tine și cei dragi cadouri deosebite din plută naturală!

Pentru că ne iubim Natura, am ales să lucram în spiritul armoniei și conservării sale. 

Trimitere Comentariu
* Câmpuri Obligatorii